Vérnyomáscsökkentő zöldségek

Vérnyomáscsökkentő zöldségek írta: Ridikül.
Kialakulásában közrejátszik a genetika, a stressz, a mozgásszegény életmódból fakadó túlsúly, a dohányzás, a túl sok kávé és legfőképpen a helytelen étkezési szokások. Nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt eszünk mi, magyarok, pedig vannak kifejezetten olyanok köztük, melyek segítenek leküzdeni a magas vérnyomást.
Még több termék Fokhagyma A fokhagyma szíverősítő hatása már az ősi kultúrákban is ismert volt, ma azonban már azt is tudni lehet, mitől olyan hatásosak az intenzív illatú gerezdek. A fokhagyma titka éppen a szagában rejlik. Erőteljes ízét és illatát bizonyos aminosavak adják, amik a vérnyomáscsökkentő zöldségek kénes vegyületekre bomlanak. Ezek a vérbe jutva lazítják a véredényeket, felfrissítve ezáltal a vérkeringést. Fogyassz minél több fokhagymát, használd bátran sütéshez, főzéshez.
Burgonya Tele van káliummal és magnéziummal, s ez a két fontos ásványi anyag segít kordában tartani a magas vérnyomást, emellett gazdag rostban, mely az egészséges étkezés egyik legfontosabb hozzávalója.
Persze talán mondanunk sem kell, hogy felejtsük el a sült krumplit, pláne a bolti fagyasztott változatot, inkább főzzük, süssük szárazon, de helyes elkészítésének rengeteg egyéb módja van!
Sütve, fokhagymával, római köménnyel mennyei! De próbálkozhatunk vele dzsúsz formájában is. Valószínűleg a benne lévő nitrátok segítenek abban, hogy tényleg látványos eredményeket érhetünk el vérnyomáscsökkentő zöldségek.
Zöld levelek Mindenfajta zöld, leveles zöldség fantasztikus hatással van a szervezetünkre, saláta, kel, spenót, sóska, rukkola, ezek rengeteg vasat tartalmaznak, nitrátot, mely segíti az vérnyomáscsökkentő zöldségek regenerálódását.
Létrehozva: Vernes Rékaa KardioKözpont életmód orvosa a legfontosabb tudnivalókra hívta fel a figyelmet. A hajlam még nem maga a betegség - Mivel a magasvérnyomás betegség sok esetben teljesen tünetmentes, elhanyagolt esetben előfordulhat, hogy csak a stroke, a szívinfarktusvérnyomáscsökkentő zöldségek éppen a veseelégtelenség hívja fel a figyelmet a betegségre. Hazánkban ez rendkívül komoly probléma, hiszen a felnőttek százaléka, a 60 éven felüliek több, mint fele magasvérnyomás betegségben szenved. Tény, hogy a betegségre való hajlam 40 százalékban genetikailag meghatározott, de egyre többen ismerik fel, hogy az életmódjukkal kordában tarthatják, sőt akár vissza is fordíthatják a folyamatot — hangsúlyozza dr.
Fogyaszthatjuk őket nyersen, de akár főzelékként is. Brokkoli Szintén fantasztikus káliumforrás, de magnéziumraktárunkat is feltölthetjük vele.
Ha lehet, ne főzzük, inkább csak pároljuk, nem baj, ha roppanós marad. Köretnek kitűnő, de akár tészta mellé is tehetjük, sajtszósszal mondjuk.