Kapszaicin ellenszere, A chili jótékony és káros hatásai: így hat a szervezetre a kapszaicin - Gasztro | Sóbors

Keress receptre vagy hozzávalóra
Magas a húgysavad?

A rák ellen harcol a csípős paprika Táfelspicc A csípős paprika különösen egészséges, leginkább akkor, ha zsírral együtt fogyasztjuk. Az új-zélandi Massey Egyetem tanára, David Popovich évek óta kutatja a csípős paprikát, közben meggyőződéses híve lett.

kapszaicin ellenszere hogyan befolyásolja a magas vérnyomás a testet

Mi mindent tud ez a paprika? Popovich a laboratóriumi kapszaicin ellenszere során bebizonyította, hogy e anyag hatására csökken a rákos sejtek burjánzása. A dolog mechanizmusát még nem értik a kutatók, Popovichnak azonban van egy elmélete. Szerinte a kapszaicin úgynevezett apoptózist idéz elő, ami nem más, mint programozott sejthalál.

kapszaicin ellenszere alacsony diasztolés vérnyomás kezelése

Ha minden igaz, ennek köszönhető a rákos sejtek elpusztulása, és új, egészséges sejtek keletkezése. A mexikói kutatóközpont, a Research Center for Food and Development kutatója, José de Jesús Ornelas-Paz szerint alapvető fontosságú, hogy a kapszaicin mellett milyen más összetevőket találunk.

kapszaicin ellenszere táplálkozás 2 fokú magas vérnyomás és elhízás esetén

Spirit of Attila, a díjnyertes termékForrás: Chili Hungaria manufaktúra Ebben mi is jók vagyunk Idén egy magyar termék, a Spirit of Attila nyerte meg a Lousiana államban megrendezett csiliszószversenyt.

A nyertes a Chili Hungaria manufaktúra vezető terméke.

kapszaicin ellenszere miért nem sózhat magas vérnyomás esetén

Bár nem ez a legerősebb, mégis ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében, árulta el Diczkó László termelő. Jó hír, hogy az aprítás és a főzés csak jót tesz neki, ugyanis ezek során növekszik az emberi test számára kapszaicin ellenszere összetevők mennyisége.

Fontos azonban, hogy mindig zsiradékkal fogyasszuk, a kapszaicin ugyanis zsírban oldódó molekula — a szervezet számára csakis így hasznosítható. Azonban érdemes elolvasni a termékek címkéjét, hogy kiszűrjük azokat, amelyek felesleges hozzáadott cukrokat tartalmaznak, vagy túl sok nátriumot.

Popovich szerint egy ideális szósz vörös habanerót, ecetet, sót és egy kis fokhagymát tartalmaz.

kapszaicin ellenszere légzési hipertónia

Kapcsolódó cikkek.

Fontos információk